Ingredienser
Botten
- 200 g riven mandelmassa
- 2 st rivna bittermandlar
- 2 st ägg
- 1 dl lätt crème fraiche
- ½ dl vetemjöl
- ½ tsk bakpulver
Chokladmousse
- 200 g mörk blockchoklad i bitar
- 4 st äggulor
- 4 dl vispgrädde
Garnering
- Vispad grädde
- Smält blockchoklad
- Citronmeliss
Instruktioner
- Blanda den rivna mandelmassan med riven bittermandel, ägg, crème fraiche och mjölet blandat med bakpulver.
- Häll smeten i en väl smord bröad form, ca 24 cm i diameter, gärna med löstagbar kant. Grädda mitt i ugnen i ca 30 min i 175 grader. Låt kakan kallna helt.
- Smält blockchokladen. Rör sedan ner äggulorna en i taget, och låt smeten svalna. Tillsätt chokladsmeten till den vispade grädden.
- Rör samman. Bred krämen på kakan. Låt tårtan stå kallt någon timme.
- Garnera tårtan innan den ska serveras med gräddrosor och ringla smält choklad över och pynta med citronmeliss