Grov filmjölkslimpa

Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 50 minuter
Total tid 1 timme 10 minuter
Måltid Bröd
Portioner 1 st

Ingredienser
  

  • 3 dl vetemjöl
  • 2 dl grovt rågmjöl fint rågmjöl går lika bra
  • 2 dl havregryn
  • 2 tsk bikarbonat
  • tsk salt
  • 1 dl linfrön eller ½ dl chiafrön
  • dl filmjölk
  • 1 dl mörk sirap

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
  • Tillsätt filmjölk och sirap och rör ihop allt till en kladdig smet.
  • Häll upp smeten i en limpform, ca 1 1/2 liter, klädd med bakplåtspapper.
  • Strö lite vetemjöl på ytan.
  • Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 50 min. Lägg över ugns folie i slutet av gräddningen om den blir för brun på ytan. (Öppna och stäng luckan snabbt så inte värmen åker ut). Låt limpan svalna inlindad i en handduk. Vänta tills den kallnat innan du skär den i skivor.

Du kanske också gillar