Ingredienser
- 3 dl vetemjöl
- 2 dl grovt rågmjöl fint rågmjöl går lika bra
- 2 dl havregryn
- 2 tsk bikarbonat
- 1½ tsk salt
- 1 dl linfrön eller ½ dl chiafrön
- 4½ dl filmjölk
- 1 dl mörk sirap
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. Blanda alla torra ingredienser i en bunke.
- Tillsätt filmjölk och sirap och rör ihop allt till en kladdig smet.
- Häll upp smeten i en limpform, ca 1 1/2 liter, klädd med bakplåtspapper.
- Strö lite vetemjöl på ytan.
- Grädda limpan längst ner i ugnen i ca 50 min. Lägg över ugns folie i slutet av gräddningen om den blir för brun på ytan. (Öppna och stäng luckan snabbt så inte värmen åker ut). Låt limpan svalna inlindad i en handduk. Vänta tills den kallnat innan du skär den i skivor.