Sommarchutney

Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 40 minuter
Total tid 1 timme
Måltid Sylt och inläggningar
Portioner 1 burk

Ingredienser
  

  • 250 g körsbär
  • 250 g tomater
  • 1 st gul lök
  • 2 st vitlöksklyftor
  • 1/4 st röd chilifrukt
  • 1/2 dl balsamvinäger
  • 1/2 tsk salt
  • 1 st knivspets svartpeppar
  • 1 dl farinsocker

Instruktioner
 

  • Skölj och kärna ur körsbären.
  • Skålla, skala och skär tomaterna i mindre bitar.
  • Skala och hacka lök och vitlök och fräs tillsammans i olja i några minuter i en kastrull.
  • Skölj chilifrukten och tag bort kärnorna. Hacka eller strimla den fint.
  • Blanda i alla övriga ingredienser i kastrullen och koka i 30–40 minuter. Rör lite då och då.
  • Ta kastrullen från värmen och skumma noga.
  • Häll upp chutneyn på varm, väl rengjord burk. Förslut. Förvara svalt.

Du kanske också gillar