Rågsiktshålkakor

Tillagningstid 2 timmar
Total tid 2 timmar
Måltid Bröd
Portioner 4 st

Ingredienser
  

  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 0,5 dl flytande honung
  • 13 dl rågsikt
  • 2 tsk salt
  • 100 g rumsvarmt smör

Instruktioner
 

  • Ljumma mjölken till 37 grader. Smula jästen i en bunke.
  • Rör ut med mjölken. Tillsätt honung, rågsikt, salt och smör och arbeta degen ca 10 minuter i maskin eller dubbelt så länge för hand, tills du har en elastisk deg som släpper från bunkens kanter.
  • Låt degen jäsa i 30 minuter under duk.
  • Tippa upp degen på ett lätt mjölat bakbord. Dela degen i fyra lika stora delar och forma dem till runda släta bollar.
  • Lägg bollarna på plåtar med bakplåtspapper och platta ut dem till rundlar med handen. Tryck ut ett litet hål i mitten och nagga bröden med en gaffel.
  • Strö över lite rågsikt. Täck med duk och låt jäsa i 30 minuter.
  • Sätt ugnen på 225 grader.
  • Grädda bröden mitt i ugnen i 12–15 minuter tills de är gyllene.

Du kanske också gillar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating