Ingredienser
- 100 g smör
- 5 dl mjölk
- 50 g jäst
- 2 msk honung
- 1 tsk salt
- 13 dl siktat dinkelmjöl
Instruktioner
- Smält smöret, tillsätt mjölken och ljumma till 37 grader.
- Smula jästen i en bunke och lös upp jästen med degvätskan.
- Tillsätt honung, salt, dinkelmjöl och arbeta degen 8-10 minuter i maskin eller dubbelt så lång tid för hand. Täck bunken med en duk och låt degen jäsa i 30 minuter.
- Kavla ut degen på lätt mjölat bakbord till cirka 0,5 cm tjock och stansa ut rundlar.
- Lägg på plåt med bakplåtspapper, picka och strö över lite dinkelmjöl. Låt jäsa ytterligare 30 minuter under duk.
- Sätt ugnen på 250 grader. Baka tekakorna mitt i ugnen 6-8 minuter tills de har fått fin färg.
- Låt svalna på galler under duk.