Tekakor på dinkelmjöl

Tillagningstid 2 timmar
Total tid 2 timmar
Måltid Bröd
Portioner 20 st

Ingredienser
  

  • 100 g smör
  • 5 dl mjölk
  • 50 g jäst
  • 2 msk honung
  • 1 tsk salt
  • 13 dl siktat dinkelmjöl

Instruktioner
 

  • Smält smöret, tillsätt mjölken och ljumma till 37 grader.
  • Smula jästen i en bunke och lös upp jästen med degvätskan.
  • Tillsätt honung, salt, dinkelmjöl och arbeta degen 8-10 minuter i maskin eller dubbelt så lång tid för hand. Täck bunken med en duk och låt degen jäsa i 30 minuter.
  • Kavla ut degen på lätt mjölat bakbord till cirka 0,5 cm tjock och stansa ut rundlar.
  • Lägg på plåt med bakplåtspapper, picka och strö över lite dinkelmjöl.
 Låt jäsa ytterligare 30 minuter under duk.
  • Sätt ugnen på 250 grader.
 Baka tekakorna mitt i ugnen 6-8 minuter tills de har fått fin färg.
  • Låt svalna på galler under duk.

Du kanske också gillar

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Recipe Rating