Chokladmoussetårta

Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 40 minuter
Måltid Dessert
Portioner 8 bitar

Ingredienser
  

Botten

  • 200 g riven mandelmassa
  • 2 st rivna bittermandlar
  • 2 st ägg
  • 1 dl lätt crème fraiche
  • ½ dl vetemjöl
  • ½ tsk bakpulver

Chokladmousse

  • 200 g mörk blockchoklad i bitar
  • 4 st äggulor
  • 4 dl vispgrädde

Garnering

  • Vispad grädde
  • Smält blockchoklad
  • Citronmeliss

Instruktioner
 

  • Blanda den rivna mandelmassan med riven bittermandel, ägg, crème fraiche och mjölet blandat med bakpulver.
  • Häll smeten i en väl smord bröad form, ca 24 cm i diameter, gärna med löstagbar kant. Grädda mitt i ugnen i ca 30 min i 175 grader. Låt kakan kallna helt.
  • Smält blockchokladen. Rör sedan ner äggulorna en i taget, och låt smeten svalna. Tillsätt chokladsmeten till den vispade grädden.
  • Rör samman. Bred krämen på kakan. Låt tårtan stå kallt någon timme.
  • Garnera tårtan innan den ska serveras med gräddrosor och ringla smält choklad över och pynta med citronmeliss

Du kanske också gillar