Vörtfrallor

Förberedelser 1 timme 45 minuter
Tillagningstid 12 minuter
Total tid 1 timme 57 minuter
Måltid Bröd
Portioner 24 st

Ingredienser
  

  • 1 pkt jäst 50 g
  • 1 flaska mörk lättöl eller porter 33 cl
  • 1 flaska julmust 33 cl
  • 100 g smör rumsvarmt
  • 1 tsk mald nejlika
  • 1 tsk mald pomerans
  • 1 tsk mald kardemumma
  • 2 tsk salt
  • 1 dl mörk sirap
  • 5 dl vetemjöl
  • 11 till 12 dl rågsikt
  • 1 till 2 dl russin kan uteslutas

Instruktioner
 

  • Smula ner jästen i bunken. Tillsätt lättöl och julmust. Kör maskinen så att jästen löses upp.
  • Skär smöret i mindre bitar. Tillsätt smör, alla kryddor, salt, sirap, vetemjöl och rågsikt, lite i taget mot slutet.
  • Kör assistenten i ca 5 minuter.
  • Låt degen jäsa i bunken i ca 45 min.
  • Knåda igenom degen på ett mjölat bakbord. Dela degen i 24 bitar. Forma dem till bollar och lägg dem på två plåtar klädda med bakplåtspapper. Platta till dem lite med mjölade händer,
  • Låt frallorna jäsa under bakduk i ca 30 min. Sätt ugnen på 250 grader. Grädda bröden mitt i ugnen i ca 12 min. Låt dem svalna på plåten.

Du kanske också gillar