Kanelkakor

Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 14 minuter
Total tid 34 minuter
Måltid Småkakor
Portioner 30 st

Ingredienser
  

  • 225 g smör
  • 4,5 dl vetemjöl
  • 1 dl florsocker
  • 1 st äggula
  • Garnering:
  • 0,5 dl strösocker
  • 2 tsk malen kanel

Instruktioner
 

  • Sätt ugnen på 200 grader.
  • Hacka samman smör, mjöl och florsocker i en matberedare eller för hand.
  • Tillsätt äggulan och arbeta snabbt ihop till en deg.
  • Kavla ut degen tunt på lätt mjölad arbetsbänk. Ta ut änglar eller annan valfri form med pepparkaksformar. Lägg på plåtar med bakplåtspapper Grädda kakorna i mitten av ugnen 12–14 min tills de fått gyllenbrun färg.
  • Blanda kanel och strösocker och strö över kakorna direkt när de är varma.

Du kanske också gillar