Päronpaj

Förberedelser 20 minuter
Tillagningstid 20 minuter
Total tid 40 minuter
Måltid Paj
Portioner 4

Ingredienser
  

Pajdeg

  • 3 dl vetemjöl
  • 150 g smält smör
  • ½ dl socker
  • 1 tsk bakpulver

Fyllning

  • 1 st stor burk konserverade päron
  • 2 dl crème fraiche
  • 3 tsk vaniljsocker
  • ½ dl socker

Instruktioner
 

  • Blanda och tryck ut pajdegen i en pajform ca 27 centimeter i diameter.
  • Grädda pajskalet i 225 grader i 10 minuter låt kallna.
  • Skär päronen i bitar/ klyftor, blanda päronen med crème fraiche vaniljsocker och socker.
  • Slå fyllningen i pajskalet. Värm i 200 grader i 10 minuter.
  • Servera med vaniljglass.

Du kanske också gillar