Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut receptet
Pin Recipe
Förberedelser
30
minuter
minuter
Tillagningstid
40
minuter
minuter
Total tid
1
timme
t
10
minuter
minuter
Måltid
Paj
Portioner
4
Ingredienser
Pajdeg:
150
g
smör
1
dl
strösocker
3
dl
vetemjöl
1
tsk
bakpulver
Fyllning:
500
g
krossad ananas
2
dl
crème fraiche
1
st
ägg
1
dl
strösocker
1
tsk
vaniljsocker
Instruktioner
Rör ihop rumsvarmt smör med strösocker, vetemjöl och bakpulver.
Platta ut degen i en pajform ca 27 centimeter i diameter.
Slå av lagen från den krossade ananasen. Blanda ananasen med crème fraiche, ägg, strösocker och vaniljsocker.
Slå fyllningen i pajen och grädda i mitten av ugnen i 175°C på över- och undervärme i 40 minuter.
Servera något avsvalnad med vaniljsås, vaniljglass eller vispad grädde smaksatt med lite rom.