Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Susanne Reuters hallonkaka
Skriv ut receptet
Pin Recipe
Förberedelser
15
minuter
minuter
Tillagningstid
30
minuter
minuter
Total tid
45
minuter
minuter
Måltid
Dessert
Portioner
10
Ingredienser
2
dl
vetemjöl
2
dl
socker
1
st
ägg
50
g
smör
1
tsk
vaniljsocker
1
tsk
bakpulver
250
g
frysta hallon
halvtinade
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Smält smöret och låt det svalna.
Blanda ihop alla övriga ingredienser i en bunke. Använd en vanlig sked eller slev.
Rör ner smöret i blandningen. OBS! Ska ej vispas ner.
Smörj en springform 24 cm och fördela smeten/degen i den.
Fördela hallonen ovanpå.
Ställ in i ugnen och grädda i ca 30 min tills kakan fått fin färg.
Ta ut kakan och låt svalna. Ska den serveras med glass eller vaniljsås så kan den med fördel vara ljummen.