Go Back
Skriv ut
Recipe Image
Smaller
Normal
Larger
Skriv ut receptet
Pin Recipe
Förberedelser
20
minuter
minuter
Tillagningstid
40
minuter
minuter
Total tid
1
timme
t
Måltid
Sylt och inläggningar
Portioner
1
burk
Ingredienser
250
g
körsbär
250
g
tomater
1
st
gul lök
2
st
vitlöksklyftor
1/4
st
röd chilifrukt
1/2
dl
balsamvinäger
1/2
tsk
salt
1
st
knivspets svartpeppar
1
dl
farinsocker
Instruktioner
Skölj och kärna ur körsbären.
Skålla, skala och skär tomaterna i mindre bitar.
Skala och hacka lök och vitlök och fräs tillsammans i olja i några minuter i en kastrull.
Skölj chilifrukten och tag bort kärnorna. Hacka eller strimla den fint.
Blanda i alla övriga ingredienser i kastrullen och koka i 30–40 minuter. Rör lite då och då.
Ta kastrullen från värmen och skumma noga.
Häll upp chutneyn på varm, väl rengjord burk. Förslut. Förvara svalt.